Artă stradală cu Harcea Pacea

Harcea Pacea vine la ZN cu gândul de a aduce la viață șantierul din centrul Darabaniul, început în anii ’80 cu scopul de a construi un Ateneu cultural de mari dimensiuni în cel mai nordic oraș al României.
Lucrarea este una deschisă, participativă, publicul larg putând nu doar să-l observe pe artist pe parcursul realizării ei, dar și să se implice.
Lucrarea de pe șantierul Ateneului va fi realizată sâmbătă și duminică (17 și 18 august), între 11:00 și 21:00.

 

Despre artist 

În cadrul intervențiilor de dimensiuni mici sau mari, HarceaPacea contestă adesea modul în care oamenii interacționează cu mediul urban. Prin intermediul lucrărilor sale (realizate cu sau fără autorizație), artistul aduce plusvaloare peisajului urban monoton și dezolant și scoate la lumină specificul cultural al comunităților locale. 

Adoptând o gamă variată de tehnici (picture murale, pasteup-uri, inscripții cu markerul, ș.a.) și medii (calcane, cutii electrice, trepte, trunchiu-uri de copac, etc.)., artistul reinterpretează limbajul arhitectural din spațiul public și conferă acestuia o formă nouă, adesea mai umană.

Lucrările artistului au un rol mult mai important decât cel estetic/decorativ. Acestea au mesaje sociale sau ecologice, încurajează la implicare și participare activă în viața comunității și îl invită pe privitol să se raporteze la spațiul public ca fiind al tuturor, nu al nimănui.

https://www.facebook.com/harceapacea/
https://www.instagram.com/harceapacea/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *