Atelier „Patrimoniul Nordului”, cu Eugen Pănescu și Irina Leca

După Turul Darabanilor, unde inventariem cele mai importante elemente de patrimoniu local construit, ne întâlnim să discutăm despre posibile planuri de acțiune pentru protejarea, restaurarea și promovarea patrimoniului la Darabani.

Invitații noștri sunt arhitectul Eugen Pănescu, fondator al biroului Planwerk Cluj și delegat al Ordinului Arhitecților din România în Consiliul Arhitecților din Europa, și istoricul de artă Irina Leca, fondatoare a Asociației Arché și fost referent la Insitutul Național al Patrimoniului din România.

Eugen și Irina vor discuta cu reprezentanții administrației locale, cu pasionații de istorie și patrimoniu, cu arhitecții din regiune și cu specialiștii în finanțări culturale, de patrimoniu și de infrastructură, despre posibilitățile de a reconstrui la Darabani prima școală sătească de stat din Moldova, auto-demolată astăzi, și de a îmbunătăți situația Conacului Balș, a cimitirelor și caselor evreiești de la Darabani și a Poienii celor Patru Stejari.

Cei interesați să ni le alăture în conversație sunt rugați să își confirme intenția de participare printr-un mail la adresa salut@nordul.ro.

Atelierul va avea loc duminică, începând cu ora 16:00, pe locația fostei școli sătești (în zona actualului punct de lucru Darabani al Detașamentului de Pompieri), și va dura maxim două ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *