Tururile Nordului: Botoșani – Oamenii Nordului

Dacă n-ați văzut încă Botoșaniul sau dacă vă era dor de-o plimbare prin cultura generală, v-am pregătit un tur care îndeplinește ambele dorințe și câteva în plus.

Încercăm să înțelegem împreună cu voi, vizitând cele mai frumoase locuri din Botoșani, ce-a fost cu aglomerația asta de personalități aici pe vremuri și dacă a rămas din ea ceva și în zilele noastre.

 

Că Eminescu s-a născut în orașul Botoșani știe toată lumea (mă rog, toată lumea care nu crede că s-a născut la Ipotești), dar ce mai înseamnă poezia botoșăneană azi, asta poate că nu știți și încercăm să vă spunem noi. În pictură Botoșaniul i-a avut pe Luchian și pe Octav Băncilă, în muzică pe Enescu, în istorie pe Iorga și în știință pe  Antipa, mergem pe urmele lor și vorbim și despre omologii lor de azi.

Vom opri în Centrul Vechi să facem o tură prin istorie și apoi spre Parcul Eminescu-ntr-o plimbare-n. De acolo mergem la Art House, un loc minunat în care botoșăneanul Gheorghe Iavorenciuc a dedicat câte un spațiu sculptorului Marcel Mănăstireanu și pictorului – poet Constantin Dracsin.

Ultima oprire pe drum o facem pentru un borș la Popasul Cucorăni, apoi fugim spre Darabani, că încep Zilele Nordului, ediția 2019.

Informații tehnice:

  • Rezervările de locuri în tur se fac prin formularul de mai jos;
  • Participarea la acest tur este gratuită, în limita locurilor disponibile și pe baza rezervărilor făcute în prealabil. Participanții la tur au acces gratuit la călătoria cu autocarul, ghidajul de specialitate și accesul la toate obiectivele din descrierea turului;
  • Plecarea se face la ora 09:00 din fața Casei de Cultură „Theodor Balș” din Darabani;
  • Doritorii pot lua prânzul în grup la Popasul Cucorăni (fiecare își plătește consumația);
  • Sosirea din tur se face la ora 14:00 în fața Casei de Cultură „Theodor Balș” din Darabani.

Un raspuns la “Tururile Nordului: Botoșani – Oamenii Nordului

  1. Pingback: Tururile Nordului | Zilele Nordului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *