Workshop de fotografie „Codrii Herței”, cu Sorin Onișor

Sorin Onișor, fotograful satului românesc, revine la Zilele Nordului cu un nou workshop de fotografie

În acest an explorăm împreună Codrii Herței: coline însorite, apusuri peste lunca Prutului, stâne singure pe lume și sate unde se-aude liniștea, case vechi țărănești, biserici în vârf de deal și răsărituri peste păduri. Turele noastre foto trec prin Mihăileni, Pomârla, George Enescu, Darabani și Siret și ne duc prin Nordul cel încărcat de povești cu Enescu, Fondaine sau Ștefan cel Mare și de istoriile oamenilor simpli, de azi și dintotdeauna.

În timpul workshopului vom studia tehnici de compoziție, de folosire a luminii naturale, atât la exterior cât și în interioare, vom învăța să folosim la maximum aparatul de fotografiat și post procesarea pe calculator. Ne vom apropia, cu sufletul, de lumea satului românesc.

Workshop-ul „Codrii Herței” este organizat în parteneriat cu Primăria Pomârla. Din fotografiile realizate la workshop va fi întocmit un album aniversar al comunei Pomârla.

 

Înscrieri

Pentru a te înscrie la workshop, trimite-ne un mail pe adresa salut@nordul.ro care să conțină:

  • numele și prenumele tău;
  • numărul tău de telefon;
  • orașul din care vii la Zilele Nordului;
  • o selecție de 10-15 poze realizate de tine până în prezent. 

Participarea la workshop este gratuită.

Despre Sorin Onișor

Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului. De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții în țară și în străinătate și au fost de multe ori premiate.

Un raspuns la “Workshop de fotografie „Codrii Herței”, cu Sorin Onișor

  1. Pingback: Din nou în Nordul Moldovei: Zilele Nordului 2017 – Verda Spirito

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *