ZN anunță parteneriatul cu Cluj Shorts International Film Festival

Suntem bucuroși să anunțăm că, după 20 de ani de la ultima proiecție, la vechiul Cinematograf Făclia din Darabani se vor putea vedea din nou filme.

Asociatia PersonaAcest lucru se datorează proaspătul parteneriat dintre Asociația Nord, organizatoare a festivalului Zilele Nordului, și Asociația Persona, organizatoare a festivalului Cluj Shorts. Împreună vom organiza trei proiecții de film la vechiul cinema Făclia, actuala Casă de Cultură „Theodor Balș” din Darabani.

Proiectul se numește Înapoi la cinema și aduce trei calupuri de scurt-metraje care au avut succes la cea mai recentă ediție a festivalului de la Cluj:

Reluăm astfel tradiția matineului de filme de odinioară. Accesul publicului este gratuit.

 

Despre ClujShorts

ClujShorts International Short Film Festival este dedicat filmului de scurtmetraj. Organizat de către Asociaţia Persona, ClujShorts reunește cele două elemente centrale ale acesteia: pasiunea pentru artă și dragostea pentru oameni. ClujShorts şi-a derulat cea de-a treia ediție în această primăvară la Cluj-Napoca şi şi-a făcut deja puternic remarcată prezența în spațiul cultural-artistic, printr-o abordare eterogenă: scurtmetraje de toate genurile, de pe toate continentele, pentru toate vârstele, unite doar de calitatea excepțională a producției.

De ce scurtmetraj?

Pentru că filmul de scurtmetraj presupune concentrare, subtilitate, îndrăzneală. Scurtmetrajul este mai mult decât un film scurt. Comprimarea unei povești nu înseamnă doar o prescurtare a timpului, ci și o construcție aparte a scenariului, a personajelor, a montajului și a regiei. Dar înainte de toate, filmul de scurtmetraj este un loc al inovației, al experimentului, al curajului; acestea sunt elementele pe care le valorizează ClujShorts International Short Film Festival.

Un raspuns la “ZN anunță parteneriatul cu Cluj Shorts International Film Festival

  1. Pingback: Din nou în Nordul Moldovei: Zilele Nordului 2017 – Verda Spirito

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *