CAUTĂ

Ateliere la Pomârla

Data: Duminică, 20 August | Categorie: Intalnire
Ateliere la Pomârla

O serie de workshopuri adresate tinerilor din regiune  au loc la Pomârla cu participarea unor traineri și specialiști din diverse domenii de activitate: fotografie, cinematografie, voluntariat, learning.

Loc de desfășurare: Școala cu clasele I-IV din cadrul Liceului Teoretic ”Anastasie BAȘOTĂ”, Pomârla.

 


12:00 - 13:30 Bazele fotografiei cu Sorin Onișor

La acest atelier vei învăța care sunt elementele de bază ale tehnicii fotografice, beneficiind de asistența și de feedback-ul trainerului. De asemenea, vei primi răspunsuri la întrebările tale legate de fotografie și vei înțelege mai bine care sunt posibilitățile de a face din fotografie o pasiune sau chiar o ocupație în România de astăzi.

Sorin Onișor revine în Nord. Fă primii pași în fotografie cu fotograful satului românesc. Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului. De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții în țară și în străinătate și au fost de multe ori premiate.


14:00 - 15:30 Despre diferențele dintre oameni si culturi cu Mona Prisăcariu

Mona Prisăcariu se implică din 1997 în societatea civilă din România, în domeniul minorităților, în dezvoltare comunitară, educație nonformală și resurse umane. A plecat din țară în 2011 ca voluntar cu Voluntary Service Ovearseas, în Tajikistan, apoi ajuns cu UNV (United Nations Volunteers) în Egipt si Turcia și a acumulat o vastă experiență în lucrul cu oamenii din culturi diferite.

„Deseori, modul nostru de a interacționa cu o persoană este influențat de culoarea pielii acelei persoane, aspectul fizic (este „frumos/frumoasă sau nu?”), de modul în care acea persoană e îmbrăcată. Nu avem timp și răbdare să descoperim mai multe despre acea persoană, credințele personale, valorile. La acest atelier vom discuta despre ceea ce ne definește pe noi înșine, ca oameni și cum interacționăm cu cei care sunt diferiți de noi. De asemenea, vom descoperi cum a trăi și munci în țări complet diferite de România, precum Egipt, Tajikistan, Turcia e un gen de experiență care ne ajută să înțelegem și să acceptăm mai bine diferențele dintre oameni”, spune Mona Prisăcariu.


16:00 - 17:30 Dincolo de ecran. Introducere în arta cinematografiei cu Gabriel Hrițcu

Industria filmului, dar şi arta cinematografică, influenţează percepţia a miliarde de oameni. Sub imperiul globalizării şi a accesului la un număr tot mai mare de filme, vizionarea de filme devine una dintre formele principale de petrecere a timpului liber.

Vom pătrunde în universul media și vom dezbate de la producția până la difuzare filmului; elaborarea scenariului, perioada de pregătire, perioada e producție (filmare, motaj, sonorizare), post-producția.   

Ești interesat de arta cinematografică și vrei să înțelegi mai bine ce înseamnă un film? 

Înscrie-te atelierului susținut de Gabriel Hrițcu (23film.ro).

 


12:00 - 14:00 Atelier pentru profesori: Despre service learning și implicarea în comunitate cu Anca Gaidoș

Anca Gaidoș, director al Fundației Noi Orizonturi, se întâlnește cu profesorii din Nord pentru a discuta despre service learning (învățarea prin munca în folosul comunității) și cum el poate schimba viața copiilor și a comunității. Evaluăm împreună oportunitatea deschiderii de Cluburi Impact în școlile din Nord.

„Credem că fiecare oră petrecută la clasă poate să inspire copiii de azi să devină cetăţenii implicaţi de mâine. Şi mai credem că rolul principal, pentru ca această transformare să poată avea loc, îl are profesorul-arhitect”, spune Anca Gaidoș.

Locația: Școala cu clasele I-IV din cadrul Liceului Teoretic ”Anastasie BAȘOTĂ” Pomârla