CAUTĂ

Dezbatere publică: Viitorul Zilelor Nordului

Data: Luni, 3 Septembrie | Categorie: Intalnire
Dezbatere publică: Viitorul Zilelor Nordului

La finalul ediției a cincea a Zilelor Nordului vrem să ne așezăm împreună cu voi la o discuție serioasă despre viitorul festivalului.

Invităm autoritățile locale, reprezentanții școlii și ai mediului de afaceri, reprezentanții tuturor instituțiilor dărăbănene, pe tinerii și pe vârstinicii implicați în viața orașului, invităm pe orice interesat de subiectul Zilelor Nordului să ia parte la dezbaterea publică pe care o vom modera pentru a decide împreună cum vor arăta următoarele ediții ale festivalului.

Am investit în ZN, și noi și voi, cinci ani, multă energie și multă speranță. Am lucrat cu 750 de voluntari, 25 de companii și 10 instituții publice, pe scenele noastre au urcat 100 de artiști din România, Moldova și Ucraina, împreună am strâns bani pentru crearea Muzeului Nordului și a parcului Poienii celor Patru Stejari, pentru renovarea și susținerea Școlii Românești de la Cernăuți, a Casei Enescu de la Mihăileni și a Școlii Vechi de la Darabani. Am readus acasă pe mulți dintre oamenii de valoare ai Nordului, ca să ne împărtășească ideile lor și să se implice în dezvoltarea comunității. Am inspirat proiecte locale și regionale, am inspirat tineri care, din voluntari ai ZN, au ajuns peste ani lideri ai studenților din marile centre universitare din țară. Am adus în Nord două-trei mii de turiști. 

Bugetul total al celor cinci ediții de festival a fost de 150.000 de euro, din care 80% au venit din surse private și circa 20% din finanțări publice. Acestor bani li s-au alăturat uneori sponsorizări în servicii de publicitate sau bunuri necesare organizării festivalului. Cu excepția cheltuielor cu artiștii și cu scenotehnica, toți banii pe care i-am adunat au fost cheltuiți în regiune, de unde ne-am ales mai toți furnizorii de servicii: pensiuni și hoteluri, transport, cazare și așa mai departe. Niciodată festivalul nu a produs profit pentru organizatori - dimpotrivă, l-am susținut întotdeauna și din fonduri proprii. Echipa festivalului nu a fost plătită pentru munca ei - proiectul a fost gândit și implementat integral în regim pro bono.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acești ani. Suntem mândri de realizările noastre și, mai ales, de ceea ce au devenit și devin tinerii locului cu care lucrăm an de an în festival. Îi invităm pe toți colaboratorii noștri, dar și pe cei care nu s-au implicat până acum în viața festivalului, precum și pe oricine are ceva de întrebat sau de spus cu privire la ZN, să ni se alăture luni, 3 septembrie 2018, începând cu ora 11:00 la Casa de Cultură Darabani pentru dezbaterea publică „Viitorul Zilelor Nordului”.

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, va face cu acest prilej o scurtă prezentare a celor cinci ediții. Vom răspunde la întrebările publicului, vom căuta să luăm sugestii și să înțelegem așteptări.

 

Locația: Casa de Cultură Darabani