CAUTĂ

Filmele de la miezul nopții: Moromețiii 2

Filmele de la miezul nopții: Moromețiii 2

Moromeții 2

În fiecare an, prietenii de la TIFF ne trimit la Darabani câteva filme din cea mai recentă selecție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar noi amenajăm un mic cinema în aer liber și le proiectăm la miezul nopții. 

 

Vara asta mutăm cinematograful de noapte în curtea Conacului Balș, pregătim acolo și un mic bar cu băuturi și crănțăneli și ne adunăm să vedem împreună patru filme de poveste.

Iar după festival puteți viziona aceste filme și multe altele și pe platforma unlimited.tiff.ro

Semnalul adunării îl dau prietenii Talmeș Balmeș și Ana cu spectacolul lor cu jonglerii și foc, zece minute de magie în fiecare noapte în curtea vechiului conac.

Regizor: Stere Gulea

An: 2018

Gen: Dramă

Distribuție: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin

Țara: România

Premii: 10 premii la Gala Gopo 2019, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj

Trailer: 

 

Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrînit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă. Reproșurile au legătură cu pămîntul, copiii din prima căsătorie ai lui Ilie, și cu gelozia femeii. Doi dintre fiii cei mari ai lui Moromete sînt plecați la București. Unul a murit, iar cel mic făcuse deja trei clase la liceu și se oprise înainte de ultimul an, din motive financiare. Niculae își dorește cel mai mult pe lume să învețe și să își termine școala. El este cel care va scrie mai tîrziu despre vremurile noi și cele vechi.

Locația: Conacul Balș, Darabani