CAUTĂ

Filmele de la mieZul Nopții, oferite de TIFF

Filmele de la mieZul Nopții, oferite de TIFF

De joi până duminică, la cortul ZN din centru (vizavi de Primăria Darabani) după concertele din Poiană și de la Conac ne adunăm la cortul ZN pentru patru proiecții speciale oferite de TIFF. Vedem împreună Povestea iubirii, (M)Ucenicul, Goodnight Mommy și Planeta Petrila și transformăm centrul orașului Darabani într-un mare cinematograf în aer liber.

Suc, popcorn și brațe trecute discret peste umerii vecinei. Intrarea e liberă.

 

Joi, 17 august, ora 23:30: Planeta Petrila (documentar)

În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

 

Vineri, 18 august ora 00:00: (M)Ucenicul (dramă)

Veniamin, un adolescent cuprins de o criză mistică, îşi şochează mama, colegii şi întregul liceu cu întrebările sale. Una dintre ele: au voie fetele să înoate în bikini? Adulţii sunt copleşiţi de certitudinile pe care tânărul le strigă invocând Scriptura. Nimeni în afară de Elena, profesoara de biologie, nu îndrăzneşte să-l provoace pe propriul teren.

 

Sâmbătă, 19 august ora 00:00: Povestea iubirii (dramă, romance)

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. În ciuda trecutului plin de amărăciune, înfruntă suişurile şi coborâşurile vieţii cu un neobosit umor, alături de cel mai bun amic, Bruno. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma vrea cu tot dinadinsul să-i găsească mamei ei bărbatul ideal. Mereu sigură pe ea, îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă, Misha, descoperind dragostea pentru prima oară. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea...

 

Duminică, 20 august ora 23:30: Goodnight, Mommy (horror)

În arşiţa verii, într-o casă izolată de la ţară, doi gemeni de zece ani îşi aşteaptă mama. Când se întoarce, are capul înfăşurat în bandaje în urma unei operaţii estetice şi totul se schimbă. Dură şi distantă, mama îşi separă familia de lumea înconjurătoare. Tot mai convinşi că femeia de lângă de ei nu mai este mama lor, gemenii sunt hotărâţi să afle adevărul, indiferent de mijloace. 

 

Locația: Cortul ZN