CAUTĂ

Filmele de la miezul nopții: Păsări călătoare

Data: Sâmbătă, 17 August | Categorie: Filme
Filmele de la miezul nopții: Păsări călătoare

Păsări călătoare

În fiecare an, prietenii de la TIFF ne trimit la Darabani câteva filme din cea mai recentă selecție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar noi amenajăm un mic cinema în aer liber și le proiectăm la miezul nopții. 

Vara asta mutăm cinematograful de noapte în curtea Conacului Balș, pregătim acolo și un mic bar cu băuturi și crănțăneli și ne adunăm să vedem împreună patru filme de poveste.

Iar după festival puteți viziona aceste filme și multe altele și pe platforma unlimited.tiff.ro. 

Semnalul adunării îl dau prietenii Talmeș Balmeș și Ana cu spectacolul lor cu jonglerii și foc, zece minute de magie în fiecare noapte în curtea vechiului conac.

Titlul original: Pájaros de verano

Anul de producție: 2018

Gen: Dramă

Regia: Cristina Gallego, Ciro Guerra

Scenariul: Maria Camila Arias, Jacques Toulemonde Vidal, Cristina Gallego, Ciro Guerra

Producător: Cristina Gallego, Katrin Pors

Distribuția: Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narváez, Greider Meza

Limba: Wayuu, Spaniolă, Engleză

Durata: 125 min

Lansare în România: 15.03.2018

Trailer:

 

Sinopsis scurt: Nordul Columbiei, anii '70, o societate matriarhală condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, ”Păsări Călătoare / Birds of Passage” a fost inclus în lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun străin din acest an. Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Ciro Guerra (de data aceasta alături de soția și producătoarea sa, Cristina Gallego) continuă demersul început în 2015 în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes și o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria și legendele triburilor din țara sa natală.

Acțiunea din ”Păsări Călătoare” se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Locația: Conacul Balș, Darabani