MTB Maratonul Nordului

In cadrul Zilelor Nordului au loc competițiile sportive MTB Maratonul Nordului - tur ciclist dedicat amatorilor și proesioniștilor - și Crosul Nordului Teioasa Trail, eveniment aflat la prima ediție. 

Vă puteți înscrie la cele două competiții prin completarea unor formulare disponibile prin accesarea link-urilor de mai jos. 

MARATONUL NORDULUI (1 septembrie, Pomârla)

În 1 septembrie, cicliștii amatori și profesioniști sunt așteptați la Pomârla, satul în care odinioară, la școala fondată de boierul Anastasie Bașotă, au predat profesori precum Eminescu, Slavici, Negruzzi sau Vasile Pogor. Pomârla se află la 50 de km depărtare de Botoșani, 45 de Darabani și 10 de Dorohoi.

Cicliștii pot opta între tura lungă, de 50 de km, și tura scurtă, de 30 de km. Traseele ne vor duce pe drumurile Codrilor Herței, la biserica unicat ortodox-catolică de la Hilișeu, pe ulițele copilăriei lui Benjamin Fondaine și pe dealurile însorite ale Pomârlei.

Toți pasionații de sport, natură și drumeții, cei cu spirit tânăr care vor să fie parte din cel mai important festival al Nordului, sunt așteptați în nordul extrem.

Contactpedalez@maratonulnordului.ro

Detalii găsiți pe www.maratonulnordului.ro, iar formularul de înscriere la MTB Maratonul Nordului e disponibil aici.

 

CROSUL NORDULUI: Teioasa Trail (2 septembrie, Teioasa)

Crosul Nordului Teioasa Trail este un eveniment sportiv de alergare pe teren accidentat, destinat oricărui alergător profesionist sau amator, înregistrat sau nu într-un club de atletism care se prezintă cu un minim de echipament și experiență, cunoștințe în domeniu și cu o stare de sănătate care să-i permită efortul fizic. Participarea se face pe propria răspundere.

Taxa de participare este de 60 lei pentru  probele de 5 km si 10 km.  Pentru proba Familly taxa este de 60 lei de echipă (adult și minor). Kitul de start conține: – tricou tehnic oficial, puncte hidratare, harta traseu, cronometrare, pasta party, diplomă și medalie de finisher, cadouri de la parteneri.

Contact: alerg@maratonulnordului.ro

Detalii găsiți pe www.maratonulnordului.ro, iar formularul de înscriere la cros e disponibil aici.