MTB Maratonul Nordului

​​

MTB MARATONUL NORDULUI (20 august, Pomârla, 200 de locuri disponibile)

Festivalul găzduiește o nouă ediție a MTB Maratonul Nordului, a VII-a. În 20 august, peste 200 de cicliști sunt așteptați la Pomârla, satul în care odinioară, la școala fondată de boierul Anastasie Bașotă, predau profesori precum Eminescu, Slavici, Negruzzi sau Vasile Pogor. Pomârla se află la 50 de km depărtare de Botoșani, 45 de Darabani și 10 de Dorohoi. Cicliștii pot opta între tura lungă, de 70 de km, și tura scurtă, de 30 de km, traseele ducându-i pe drumurile Codrilor Herței, pe la biserica unicat ortodox-catolică de la Hilișeu, pe ulițele copilăriei lui Benjamin Fondaine și pe dealurile însorite ale Pomârlei.

MTB Maratonul Nordului își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ către și dinspre școală, atât în zonele rurale, cât și în zonele urbane aglomerate. Acest obicei este important pentru sănatatea tinerilor, dar este și un gest de civilizație și respect pentru ceilalți și pentru mediul înconjurător.

Organizatorii, participanții și sponsorii MTB Maratonul Nordului contribuie de fiecare dată la consolidarea Fondului de Biciclete, prin intermediul căruia 10 copii din comunitățile gazdă ale evenimentului primesc biciclete în dar.

Detalii și înscrieri pe www.maratonulnordului.ro

Contact: pedalez@maratonulnordului.ro