CAUTĂ

Subcarpați

Sâmbătă, 1 Septembrie, orele 22:00 - 23:15 la Poiana Teioasa

Subcarpați e capul de afiș confirmat pentru ediția de anul acesta a Zilelor Nordului, festival desfășurat aproape de frontiera a trei țări: România, Republica Moldova și Ucraina. Trupa cântă în 1 septembrie, în Poiana Teioasa, iar intrarea este liberă.

Trupa Subcarpați, înființată în 2010 la inițiativa unuia dintre cei mai iubiți MC din România, Bean, va aduce la festival ritmuri moderne de electro și hip-hop combinate cu folclor tradițional românesc.

"Reinterpretăm folclorul în manieră proprie și aducem în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Am ales să vorbim despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale fără să transformăm asta într-un discurs patetic. Știm că tinerii de azi sunt prea prinși în haosul marilor orașe pentru a avea timp să se conecteze cu trecutul și natura. Muzica noastră este în același timp familiară și diferită de tot ce se cântă astăzi în România. De altfel, nu-i ceva ce am putea să descriem, ci un sound pe care vă invităm să-l descoperiți ascultându-ne albumele. Altfel spus, pentru noi muzica nu este showbiz. De aceea selectăm cu atenție fiecare persoană care ne propune să colaborăm. Am refuzat concerte plătite și petreceri private pentru că nu despre asta e vorba în ceea ce facem noi", spun membrii trupei Subcarpați.

Locația: Poiana Teioasa