100 pentru Nord (2015)

Campania „100 pentru Nord”

„100 pentru Nord” este campania anuală de strângere de fonduri a festivalului Zilele Nordului, organizată pentru a mobiliza resurse financiare și materiale, dar și pentru a atrage atenția asupra unor clădiri de patrimoniu ale Nordului care trebuie salvate de la abandon și readuse în circuitul cultural și turistic.

În 2014 am alergat 100 de kilometri pentru Nord, reușind să mobilizăm, prin donațiile voastre, peste 1.000 de euro și materiale de construcții pentru reamenajarea și readucerea în circuitul turistic a două obiective de patrimoniu: Conacul Theodor Balș din Darabani, al cărui etaj a fost transformat în Muzeu al Nordului; și Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare, monument al naturii.

Obiectivul nostru este să implicăm 100 de persoane, sportivi și donatori, în această campanie. 100 pentru Nord.

 

Obiectivele campaniei în 2015

Pentru 2015 vă propunem să contribuim împreună la continuarea lucrărilor de reamenajare a Casei Enescu de la Mihăileni și a Muzeul Nordului de la Darabani.

mihaileniCasa Enescu de la Mihăileni a aparținut mamei marelui compozitor român, fiind unul dintre locurile favorite ale copilăriei sale, dar și locul ultimului său popas înainte de plecarea definitivă din țară. Mai multe detalii despre istoria și despre situația actuală a clădirii găsiți aici. Proiectul de salvare a Casei Enescu de la Mihăileni a fost inițiat în 2014 de către Societatea Internațională „George Enescu”, Fundația Pro Patrimonio și Ordinul Arhitecților din România.

IMAG1166Muzeul Nordului de la Darabani este găzduit la etajul vechiului conac construit în secolul al XIX-lea de către logofătul Theodor Balș, întemeietorul târgului Darabani. Mai multe detalii despre istoria și despre situația actuală a clădirii găsiți aici. Proiectul înființării Muzeul Nordului în conacul Balș de la Darabani a fost inițiat în 2014 de către Asociația Nord, de către colecționarul Dumitru Haha și de către Primăria Orașului Darabani.

Ne-am propus să adunăm cel puțin 3.000 de euro din donații, precum și să obținem sponsorizări în materiale de construcții, toate aceste resurse fiind apoi redirecționate pentru finanțarea lucrărilor de reamenajare a Casei Enescu și a Muzeului Nordului.

 

Mecanismul strângerii de fonduri

 1. Mai mulți sportivi amatori iau parte la diferite competiții, purtând echipamentul campaniei 100 pentru Nord și invitându-și susținătorii să doneze sume mici de bani pentru fiecare kilometru alergat sau înotat de ei.
 2. Cei interesați să ne susțină sunt invitați să își arate public intenția de a face donații în cadrul campaniei, printr-un comentariu la acest articol (ex. „Îl susțin cu 1 leu pentru fiecare kilometru alergat de Alex la Maratonul Internațional de la Paris”), apoi vor fi contactați de către echipa noastră pentru finalizarea donației. Donațiile voastre vor fi împărțite în mod egal între Casa Enescu de la Mihăileni și Muzeul Nordului de la Darabani. Dacă însă doriți ca întreaga voastră donație să fie direcționată către un obiectiv anume dintre cele două, e destul să precizați asta în comentariul vostru.
 3. Dacă, din dorința de a vă păstra anonimatul sau din alte motive, doriți să donați în mod direct, o puteți face utilizând contul de mai jos.
 4. De asemenea, vă puteți implica în campania 100 pentru Nord solicitându-ne lista materialelor de construcții necesare pentru cele două proiecte.
 5. Donațiile se fac în contul RO11 BTRL RONC RT02 48483001 (lei) al Asociației Nord, deschis la Banca Transilvania, Agenția Darabani.

 

Calendarul campaniei

 • 15 februarie – lansarea campaniei
 • 12 aprilie – Maratonul Internațional de la Paris: Alex Teioșanu aleargă pentru Nord
 • 19 aprilie – Maratonul Internațional de la Cluj: 5 sportivi aleargă pentru Nord
 • 4 iulie – Swimathonul de la Iași: 1 sportiv înoată pentru Nord
 • 15 august – închiderea campaniei și comunicarea rezultatelor

Mulțumim pentru implicare. S-auzim de bine!

7 raspunsuri la “100 pentru Nord (2015)

 1. Alin Vaida a spus:

  Neata! Eu voi dona 50 lei daca Alex termina maratonul si adaug inca 50 lei daca timpul lui e sub 4h 15min. Bafta!

 2. Mirela tudosa a spus:

  Susțin cu 1€ pentru fiecare kilometru alergat de Alex la Maratonul internaținal Paris! Mult succes Alex si succes întregii echipe a organizării campaniei si festivalului!!!

 3. Zosim Andrei-Constantin a spus:

  Îl susțin cu 2 lei pentru fiecare kilometru alergat de Alex la Maratonul Internațional de la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *