100 pentru Nord (2016)

Campania „100 pentru Nord”

2016 km„100 pentru Nord” este campania anuală de strângere de fonduri a festivalului Zilele Nordului, organizată pentru a mobiliza resurse financiare și materiale, dar și pentru a atrage atenția asupra unor clădiri de patrimoniu ale Nordului care trebuie salvate de la abandon și readuse în circuitul cultural și turistic.

În 2016 pornim cu bicicleta într-o strângere de fonduri pentru Școala de Arte și Civizilație Românească de la Cernăuți. Gabriel Lazăr, prieten al Nordului, pedalează 2016 km, iar donatorii să invitați să cumpere kilometri, donând câțiva euro pentru fiecare mie de metri adoptată. Donația recomandată este de 2 euro per kilometru. La 100 de donatori, asta ar însemna peste 4000 de euro pentru școala cernăuțeană.

La finalul campaniei vom publica lista kilometrilor „cumpărați” de fiecare donator, pe un traseu pe care Gabi îl parcurge în județele Botoșani, Suceava și Iași. Puteți adopta oricâți kilometri doriți.

Urmăriți postările zilnice pe pagina personală de facebook a lui Gabi pentru găsi poze și hărți de pe traseele lui zilnice.

Avem aici harta kilometrilor „cumpărați” până acum. Mulțumim tuturor pentru implicare. Împreună facem Nordul mai frumos!

 

100 pentru Nord în anii anteriori

În 2015 am reușit, cu sprijinul vostru și al sponsorului nostru Cemacon, să mobilizăm resurse în valoare de 5000 de euro pentru proiectul de salvare a Casei Enescu de la Mihăileni, inițiat cu un an înainte de către Societatea Internațională „George Enescu”, Fundația Pro Patrimonio și Ordinul Arhitecților din România.

În 2014 am alergat 100 de kilometri pentru Nord, reușind să mobilizăm, prin donațiile voastre, peste 1.000 de euro și materiale de construcții pentru reamenajarea și readucerea în circuitul turistic a două obiective de patrimoniu: Conacul Theodor Balș din Darabani, al cărui etaj a fost transformat în Muzeu al Nordului; și Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare, monument al naturii.

 

Obiectivele campaniei în 2016

Pentru 2016 vă propunem să sprijinim împreună activitatea Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească de la Cernăuți, un proiect inedit pentru Ucraina, dar și pentru toată diaspora, implementat de Centrul Bucovinean de Artă Cernăuți.

La Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți s-au strâns, în numai un an de la înființare, 117 discipoli la secțiuni precum limba și literatura română, artele teatrului, istoria și civilizația românească, muzică populară, coregrafie, canto, sculptură, ceramică. Problemele financiare au început să apară însă repede, iar echipa inimoasă de la Cernăuți, care a început în 2014 proiectul pe bază de voluntariat, caută acum sprijin pentru continuarea și dezvoltarea activității școlii. Vă puteți implica prin contribuții cu resurse:

 • financiare – pentru chiria spațiului și alte cheltuieli administrative
 • materiale:
  • laminare pentru sala de coregrafie (72 mp)
  • stație de amplificare pentru orele de canto
  • computere, aparat foto, cameră video – pentru secția multimedia
  • consumabile pentru orele de pictură ( pânză, vopsele: ulei, akril, acuarela, pensule…)
  • instrumente muzical: țambal, acordeon, nai
  • costume populare, încălțăminte pentru dans popular.

 

Mecanismul strângerii de fonduri

 1. Dărăbăneanul Gabriel Lazăr pedalează 2016 km pentru Nord.
 2. Cei interesați să ne susțină sunt invitați să își arate public intenția de a face donații în cadrul campaniei, printr-un comentariu la acest articol, apoi vor fi contactați de către echipa noastră pentru finalizarea donației.
 3. În comentarii vă rugăm să precizați câți kilometri doriți să „cumpărați”, donația recomandată fiind de 2 euro per kilometru. Kilometrii de pe traseu vor fi trecuți în lista „proprietarilor” lor, în ordinea în care au fost adoptați.
 4. Donațiile se fac în contul RO13 RNCB 0301 1477 1126 0001 (lei) al Asociației Nord, deschis la Banca Comercială Română, Agenția Darabani.
 5. Dacă, din dorința de a vă păstra anonimatul sau din alte motive, doriți să donați în mod direct, o puteți face utilizând contul de mai sus.
 6. De asemenea, vă puteți implica în campania 100 pentru Nord solicitându-ne lista materialelor de construcții necesare pentru cele două proiecte.

Mulțumim pentru implicare. S-auzim de bine!

30 raspunsuri la “100 pentru Nord (2016)

 1. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia – 7est.ro – 2016 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale

 2. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia »

 3. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia4Botosani.ro - Imagini Botosani, Stiri Botosani, Evenimente Botosani, Video Botosani, Foto Botosani, Despre Botosani | 4Botosani.ro - Imagini Botosani, Stiri Bo

 4. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia | Actualitatea Botosaneana

 5. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia | Suceava News Online

 6. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treiaBotosaniExpress - stiri Botosani - anchete botosani - reportaje | BotosaniExpress - stiri Botosani - anchete botosani - reportaje

 7. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia | Botosani Necenzurat

 8. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului - cifrele și imaginile ediției a treia - #diez

 9. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia | IasiFun - site-ul tau de timp liber!

 10. Pingback: 10.000 de oameni s-au bucurat de Zilele Nordului – cifrele și imaginile ediției a treia | Romania Pozitiva

 11. Gabi Ciobanu a spus:

  Salut
  Se mai pot cumpăra 25 de kilometri? Puțin mai e până începe festivalul, felicitări pentru efort și vă doresc mult succes! Sper să fiu odată alături de voi.
  Gabi

  • 100 pentru nord a spus:

   Multumim Gabi. Mai sunt km pentru toata lumea. Iti multumim pentru ca esti un prieten al Nordului si abia astept sa ne intalnim in Poiana.

   • Gabi a spus:

    Excelent! Ar fi interesant sa puneti optiune e-payment pentru donatii…sunt multi peste hotare care ar putea sa ajute.

 12. Pingback: Festivalul Zilele Nordului la Darabani – Astăzi în Botoșani

 13. Anton Strahotin a spus:

  Cei 25 Km.cumpărați îi vreau pe ””autostrada””Târgu Mureș-Iași -Ungheni.!!!!!!!

 14. Anton Strahotin a spus:

  Pentru copii,de la ”școala de artă și civilizație românească”Cernăuți aș dona 50 Euro.Spuneți mi cum să procedez ?(25 de Km. îi las lui Gabriel)să-i calce el,eu am îmbătrânit !

  • Nord a spus:

   Donațiile se fac în contul RO13 RNCB 0301 1477 1126 0001 (lei) al Asociației Nord, deschis la Banca Comercială Română, Agenția Darabani. Mulțumim pentru implicare!

 15. 100 pentru nord a spus:

  Pe harta donatorilor o trecem și pe Dna Silvia Gavril, care ne-a rugat să anunțăm cei 10 km pe care-i cumpără din traseul lui Gabi. Îi transmite și felicitări pentru inițiativă și îndeamnă pe toată lumea cu spirit civic să se implice. Noi îi mulțumim.

  • Nord a spus:

   Suntem de acord și-ți mulțumim. Tu trece-te în cont, noi te trecem pe hartă. 🙂 Îți mulțumim pentru susținerea pe care ne-o arăți în fiecare an.

 16. Gabi a spus:

  Daca nu aduceti si trupe locale de muzica …..ex Fara zahar , despre ce zile a nordului mai vorbiti cand cei din localitatile limitrofe nu vor sa reinvie zona ??? Am inteles , le dati de munca si ii promovati pe alte trupe din tara. Caracterul de afacere nu are cum sa dispara sub falsa apatenta a unei ideii marete.

  • Nord a spus:

   Ești comic, Gabi.

   Cel puțin jumătate din trupele care cântă la fiecare ediție ZN sunt din Botoșani, Suceava, Iași, Cernăuți și Chișinău. Uită-te în line-up-urile edițiilor precedente: Kryptonite, Nightmarion, Inside, Gândul Mâței, Haydamaky, Outstorm, Brad Pits etc.

   Nu putem aduce aceleași trupe la fiecare ediție și nu avem totuși zeci de trupe de calitate în regiune. În plus, nu toate se potrivesc stilului muzical pe care îl promovăm la ZN (de exemplu, Fără Zahăr).

   Cât despre „afacere”, nu ți-ai dori să câștigi cât câștigăm noi din festival. Punem bani din buzunar de fiecare dată.

   Și n-ai comentat în locul potrivit: aici se fac donații pentru Școala de la Cernăuți. Vrei să dai o mână de ajutor sau doar să-ți dai cu părerea?

  • Nord a spus:

   Mulțumim, Dragoș. Primii 5 kilometri sunt ai tăi. 🙂 Ca să îi confirmi, găsești contul nostru în rândurile de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *