Trasee turistice: tururile ghidate ale Nordului

Suntem la un festival de muzică, arte și călătorii, dar n-am vorbit încă de călătorii. Așa că hai să vorbim. Aici puteți afla mai multe despre Darabani, iar aici aveți câteva exemple de obiective turistice pe care puteți alege să le vizitați pe cont propriu dacă tot veniți la festival.

Iar fiindcă tot și-au anunțat prezența la Darabani oamenii din mai multe colțuri ale țării, dar și fiindcă sunt probabil încă destui dărăbăneni care nu și-au explorat așa cum se cuvine împrejurimile, am decis să vă propunem două tururi ghidate ale Nordului.

Plecarea se face din fața Casei de Cultură, sâmbătă și duminică de la ora 12:00. Avem un ghid povestitor pentru voi. Turul durează 3 ore și este gratuit. Turul Darabanilor este o plimbare pe jos, iar Turul Nordului e o plimbare microbuzul, cu opriri în locurile menționate mai jos. Microbuzul are numai 18 locuri, așa că e important să vă rezervați unul dacă doriți să participați. 

 

Turul Darabanilor

Casa de Cultură – Biserica Sf. Împărăți Constantin și Elena – Casa Memorială Leon Dănăilă – Biserica Sf. Nicolae – Conacul Theodor Balș (Muzeul Nordului) – Casa de Cultură

 

Turul Nordului

Pornirea – Darabani. Că îl știți de mult sau că abia l-ați cunoscut, Darabaniul vă stă la dispoziție pentru a-l explora pe îndelete altădată. Pentru turul Nordului nu stăm prea mult aici, doar cât să ne punem bagajele în mașină.

Primul popas – Horodiștea. Am învățat cu toții la geografie – iar celor care au uitat le reamintim acum – că cel mai nordic punct al României este satul Horodiștea. Ei, acolo mergem, să ne facem poză cu Nordul.

Al doilea popas – Miorcani. Ion Pillat a locuit multă vreme la Miorcani, unde și-a construit un conac și o grădină mare și frumoasă. Facem o plimbare, să vedem ce-a rămas din vechea moșie și ce planuri au autoritățile cu ea.

Al treilea popas – Viișoara. Aici s-a născut Dimitrie Brândză, fondatorul Grădinii Botanice din București. Oprim să vedem expoziția memorială dedicată marelui naturalist și botanist.

Al patrulea popas – Păltiniș. Nu, nu mergem până la Sibiu. Avem un Păltiniș și la Darabani. Aici oprim să vizităm casa memorială Ioan Iacob Hozevitul. Câte șanse credeți că veți mai avea să intrați în casa unui sfânt.

Sosirea – Darabani. Gata, am ajuns. Ne uităm la program și vedem care-ncotro.

Pentru a rezerva un loc în microbuz trimite un mail la adresa tur@zilelenordului.ro. Nu uita să menționezi pentru care dintre cele două zile te înscrii și să lași un număr de telefon la care te putem contacta.

Traseu

Un raspuns la “Trasee turistice: tururile ghidate ale Nordului

  1. Sulugiuc G a spus:

    Vă felicit! Se poate şi în zona noastră,dar cu voinţă!Dacă vine VIŢA DE VIE,înseamnă că ceilalţi sunt tot pe acolo!Bravo pentru traseul de excursie!Viişoara egal Brândza,Truşeşti egal D.Botez,Şendriceni-Ivan Ghilea,Ştefăneşti-…..Un judeţ plin de personalităţi,pe care nici nu le ştim… Bravo că le faceţi cunoscute! Închei tot cu felicitări!
    Sulugiuc -Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *