Zilele Nordului 2015: căutăm voluntari

A venit vara, e vremea să deschidem înscrierile pentru cei care vor să fie voluntari la Zilele Nordului 2015. În acest articol vei găsi toate detaliile despre ceea ce poate fi experiența verii tale: voluntariatul la ZN15, festivalul din cel mai nordic oraș al României.

Pentru că a fost atât de fain anul trecut la Zilelor Nordului, am decis ca din 2015  să deschidem mai din timp înscrierile pentru voluntari, pentru ca vestea acestei oportunități să ajungă din timp la cât mai multă lume. Și am decis să mărim miza pentru toți voluntarii noștri: începând din 2015 toți voluntarii ZN vor avea parte de un training profesionist înainte de festival și de șansa de a se certifica în cel mai renumit program de voluntariat: The Duke of Edinburgh’s International Award.

 

Experiența ZN14 în câteva imagini

 

Certificarea în programul The Duke of Edinburgh’s International Award

Să începem cu cea mai proaspătă veste bună: din mai 2015 Asociația Nord, organizatoare a festivalului Zilele Nordului, a devenit prima organizație din regiune certificată în „The Duke of Edinburgh’s International Award”, liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani.

Inițiat în 1956 de către Ducele Philip de Edinburgh și susținut de Familia Regală Britanică, programul este astăzi activ în 144 de țări și teritorii. Începând din 2013, Award-ul este accesibil și tinerilor din România, programul fiind derulat sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

Experiența ca voluntar la Zilele Nordului poate fi primul tău pas în obținerea certificării Award. Mai multe detalii despre program găsiți pe www.dofe.org.

 

Detalii pentru voluntarii ZN15

Dacă vrei să te înscrii pentru unul din cele 50 de locuri de voluntar la ZN15, te invităm să completezi formularul de la finalul acestui articol. Te poți înscrie în perioada 1 iunie – 10 iulie, dacă vii dintr-un alt oraș, sau în perioada 11 – 25 iulie, dacă vii din Darabani. Listele celor selectați vor fi publicate în 11 18 iulie (pentru voluntarii din țară) și în 1 august (pentru voluntarii din Darabani).

Important: Pot fi voluntari ZN numai tinerii cu vârsta împlinită de peste 16 ani. Cei sub 18 ani vor avea nevoie de acordul și semnătura părinților pe contractele de voluntariat pentru a putea fi parte din echipa ZN15.

Roluri pentru voluntari:

 • responsabili de artiști
 • responsabili de zone de activități
 • responsabili de puncte de vânzare
 • responsabili de logistică
 • responsabili de tururi ghidate

Cerințe pentru voluntari:

 • prezența la Darabani în intervalul 5 august (ora 10:00) – 10 august (ora 12:00)

Ce îți oferim:

 • un training pe tematicile managementul evenimentelor, lucru în echipă și comunicare (derulat în preziua festivalului)
 • posibilitatea de a te certifica drept participant în programul international DofE Award
 • un tricou de voluntar Zilele Nordului 2015
 • loc de campare gratuit, dacă alegi să stai în campingul festivalului
 • o masă pe zi și vouchere de bere pentru festival
 • o experiență de poveste 🙂

 

Formularul de înscriere

18 raspunsuri la “Zilele Nordului 2015: căutăm voluntari

 1. Pingback: - RadioMetafora.ro

  • Nord a spus:

   Festivalul e plin de evenimente, de dimineața devreme până seara târziu. Nu recomandăm naveta nici măcar pentru participanți, iar pentru voluntari e chiar imposibil să își facă treaba în condiții de navetă. Dacă vrei să vii ca voluntar, te poți caza gratuit la campingul nostru sau putem încerca să îți oferim cazare la unul dintre voluntarii locali. Dacă vrei să vii ca participant, atunci sigur că ești liberă să alegi varianta navetei sau poți veni special numai pentru anumite evenimente, vezi tu. În ultima săptămână din iulie, cel târziu, vom anunța programul oficial.

 2. Razvan a spus:

  Ati mentionat despre loc de campare gratuit. Asta inseamna ca asigurati doar locul nu si cortul pentru campare. Pentru cei care nu vor sa stea la Camping, ce li se ofera? Sau pur si simplu isi asigura cazarea din banii lor la unul dintre hotelele/motelele din zona?

  • Nord a spus:

   Salut, Răzvan,

   Din păcate nu putem garanta cazare în altă formă decât în camping și numai dacă vii cu cortul tău. Dacă problema e că nu ai cort, îți sugerez să te înscrii și să ne ceri ajutorul, în formular, pentru a-ți împrumuta un cort.

   Singura altă opțiune realistă ar fi să locuiești la unul dintre voluntarii dărăbăneni care s-ar putea arăta dispuși să găzduiască acasă voluntari din alte orașe, dar nu putem oferi vreo garanție pentru asta.

   Hoteluri și moteluri în Darabani nu sunt prea multe și sunt toate rezervate pentru artiștii care vin la festival. 🙂

   Trebuie să ne descurcăm cu ce avem

 3. Arvinte Sandra a spus:

  Nu reusesc sa ma inscriu. Desi completez rubrica „Doua vorbe despre tine” imi arata ca si cum nu as fi completat atunci cand incerc sa trimit.

  • Nord a spus:

   Salut,

   Scuze pentru neplăceri, a fost o eroare în site, dar am remediat-o între timp și formularul funcționează din nou.

   Zi faină.

  • Nord a spus:

   Salut,

   Scuze pentru neplăceri, a fost o eroare în site, dar am remediat-o între timp și formularul funcționează din nou.

   Zi faină.

 4. surdu marius a spus:

  nu merge sa ma inscriu. desi completez spatiul cu doua vorbe despre mine imi spune ca nu e completat. va rog sa reparati asta.

  • Nord a spus:

   Salut,

   Scuze pentru neplăceri, a fost o eroare în site, dar am remediat-o între timp și formularul funcționează din nou.

   Zi faină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *