Ediția V: trasee

În data de 26 aprilie 2015 a avut loc a V-a ediție a Maratonului MTB Nordul Moldovei. Principalii organizatori au fost Bogdan Lefter și Valeriu Catargiu cu sprijinul Asociației Natura Pro Rarău, Primăriei Hârlău, Deleni și Scobinți si a sponsorilor principali Activexplore.ro și DBL Design din Botoșani.

Plecarea și sosirea a avut loc în localitatea Hârlău din județul Iași iar traseul de 32 km de tip circuit a atins cele mai importante obiective din această parte de țară. La start s-au aliniat un număr de 170 concurenți din cele mai importante județe ale Moldovei: Iași, Botoșani, Suceava, Bacău, Piatra Neamț dar și din București sau Târgu Mureș.

Pe lângă voluntarii și fotografii din Botoșani și Suceava, la buna organizare a acestui eveniment s-au mobilizat alături de noi personalul din Primăria Hârlău, Poliția Rutieră Hârlău, Poliția Locală Hârlău, Jandarmeria Hârlău, Serviciul de asistență medicală, oameni inimoși din localitatea Deleni și copii de la școala Deleni.

Maratonul MTB Nordul Moldovei a avut la această ediție un profunt caracter social și umanitar. Tot fondul de premiere plus ajutorul din partea sponsorilor a fost folosit pentru a achiziționa un numar de 10 biciclete care au fost donate copiilor din familii nevoiașe, buni la învățătură și care sunt nevoiți să parcurgă un drm apreciabil până la școală.

După aprecierea organizatorilor și a participanților această ediție din 2015 a reprezentat o mare reușită, o premieră și un exemplu de eveniment sportiv pentru cicliștii amatori cu impact social asupra zonei în care se desfășoară.

Organizatorii mulțumesc tuturor partenerilor, sponsorilor și voluntarilor implicați fără de care nimic nu ar fi fost posibil și cu ajutorul cărora acest eveniment a fost un succes.

 

Traseu  aici.