CAUTĂ

Atelier: Ce și cum putem învăța din filme? cu Raluca Bugnar

Data: Sâmbătă, 28 August | Categorie: Educație
Atelier: Ce și cum putem învăța din filme? cu Raluca Bugnar

Ce învață concret copiii în cadrul atelierului?

Se familiarizează cu modul în care citim un film (sau orice alt produs audio-vizual, bunăoară), descoperă din ce este alcătuit, cum se descifrează un produs audiovizual și cum interacționează cu spectatorul prin straturile care îl formează, de la imagine (încadrare, cromatică) la coloana sonoră (ex: spectatorului îi poate fi indusă o emoție anume doar din sunet).

Ce activități vor face copiii în cadrul atelierului?

Ziua 1: Exerciții de creație și storytelling (întâi individuale, apoi de grup) pentru a descoperi prin experiență directă care sunt elementele necesare construirii unui personaj și a unei povești pentru acesta. Pornim de la alegerea unui obiect simplu. De ce e nevoie ca să îl transformăm într-un peronaj? Fiecare pune pe foaie soluția sa / ideile sale. Exemplificăm ulterior cu cazuri celebre precum animațiile „Wall-e”, „Cars”, „Toy Story”.

Ziua 2: Vizionare de scurtmetraje, urmată de analiza lor în stilul criticii de film, ca mini-eseuri scrise sau vlog (filmări cu telefonul). Scurte discuții în grup după fiecare mini-eseu sau vlog, cu accent pe regulile de bună purtare în cadrul unei dezbateri productive.

ÎNSCRIE-TE AICI (sau în formularul din josul paginii)

Despre trainer:

Reporter din 2007, s-a nișat pe jurnalismul de film din 2010 și a scris timp de 6 ani pentru o publicație online de cinema, ceea ce a însemnat și să călătorească la festivalurile de film din țară. În echipa TIFF-ului are vreo 12 ani vechime, mai întâi ca parte din redacția AperiTIFF, ziarul festivalului, iar apoi ca parte din echipa EducaTIFF – Film Education, componenta festivalului care se ocupă de viitorul public cinefil, prin activități de educație cinematografică pentru copii și tineri.

Din 2017 a devenit de-a binelea PR, lucrând ca specialist în relații publice pentru numeroase proiecte, între care și cele de la Create.Act.Enjoy. Ca PR, colaborează cu asociația Cluster Mobilier Transilvan, ceea ce i-a adus șansa să învețe o mulțime de lucruri noi, din alte nișe.

Locația: Liceul Cantemir, Darabani