CAUTĂ

Atelier: Colaj - Viitor(uri) imaginate și posibile cu Ioana Brăilescu

Data: Duminică, 29 August | Categorie: Educație
Atelier: Colaj - Viitor(uri) imaginate și posibile cu Ioana Brăilescu

Atelierul va consta în realizarea în echipe de colaje care să reprezinte viitoruri imaginate de către participanți, folosind în mare parte obiecte găsite. Atelierul va avea trei componente care se vor întrepătrunde: discuții despre realități locale, cotidiene și modurile în care acestea influențează viața tinerilor; plimbări de cercetare și culegere de materiale pentru colaje în pădure și în oraș; procesul propriu-zis de realizare a colajelor și prezentarea acestora.

Miza principală a atelierului este de a deconstrui binaritățile discursive care definesc înțelegerea realităților curente și a propriului rol în societate: centru vs. periferie, utopie vs. distopie, urban vs. natural, etc., prin alăturarea unor elemente și obiecte găsite (participanții vor căuta obiecte în oraș și în pădure, tocmai pentru a observa cum cele două se întrepătrund: vor găsi elemente ale activității umane în natură, dar și colțuri de natură în oraș) în cadrul unor imagini care să reprezinte viziunea unică și originară asupra viitorului, așa cum și-o vor imagina (și negocia în cadrul echipelor) participanții.

ÎNSCRIE-TE AICI (sau în formularul din josul paginii)

Despre trainer:

Din 31 de ani și aproximativ o duzină de proiecte cultural-educaționale, Jo a concluzionat că procesul este mereu mai relevant decât rezultatul. Îi place să urmărească cum cresc plante, animale, oameni și idei și se implică cum poate în toate etapele unui proiect. Când are timp, Jo ascultă cum trece timpul. Când nu are timp, probabil e într-o ședință sau repetiție la Centrul Educațioanal de Arte performative CEVA sau pe drumuri, încercând să faciliteze întâlniri și contexte care altfel poate nu ar avea loc, sau la antrenamente de capoeria. O motivează faptul că învățarea e un proces continuu și schimbările mici care prevestesc mari revoluții.

Locația: Liceul Cantemir, Darabani