CAUTĂ

Atelier: Know Yourself, Forget Your Ego / despre Simțurile Actorului cu Ionuț Caras

Data: Sâmbătă, 28 August | Categorie: Educație
Atelier:  Know Yourself, Forget Your Ego / despre Simțurile Actorului cu Ionuț Caras

Credem că ne cunoaștem pe noi înșine. Credem că ne știm corpurile. Dar dacă... mâna ar putea să gândească, ochiul ar putea să audă și creierul ar vorbi? Ce ar fi dacă mica mașinărie ascunsă în noi ar putea fi modificată?

Sunt actor și profesor. Am temeri, dileme și nenumărate alte probleme în legătură cu latura creativă a personalității mele. Nu am Răspunsuri dar cred că pot așeza Întrebările potrivite în cei care vor să știe mai multe despre ei înșiși.

Prin exerciții specific vom arunca o privire mai atentă asupra propriilor noastre simțuri.

ÎNSCRIE-TE AICI (sau în formularul din josul paginii)

Ionuț Caras este actor la Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca și lector univ. drd. la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj.

Practica sa artistică, pe lângă activitatea intensă ca actor, vizează și îndrumarea a 5 generații de studenți în cadrul Facultății de Teatru și Film din Cluj.

Dezvoltă proiecte educaționale și artistice și este inițiatorul și coordonatorul proiectului unic la noi în țară - Texte bune în locuri nebune - proiect care transformă pagini mai puțin cunoscute ale literaturii în spectacole de teatru în spații neconvenționale.

Ionuț Caras a jucat în peste 30 de festivaluri naționale și internaționale de teatru, a susținut master class-uri la Teatro Municipal Joaquim Benite (Almada, Portugalia), University of Hull (UK) și la Théatre de Globule (Lyon, Franța) și a jucat în 4 filme de lung metraj: Portretul luptătorului la tinerețe, regia Constantin Popescu, De ce eu?, regia Tudor Giurgiu, Ana, mon amour, regia Călin Peter Netzer, Cardinalul, regia Nicolae Mărgineanu.

Cursuri predate: Limbaj teatral nonverbal, Studiul cuvântului în arta actorului, Studiu de mască și caracter, Elaborarea personajului dramatic, Improvizație, Tehnici și metode în arta actorului.

Locația: Liceul Cantemir, Darabani