CAUTĂ

Atelier: Scriere și creativitate cu Florentina Toniță

Data: Sâmbătă, 28 August | Categorie: Educație
Atelier: Scriere și creativitate cu Florentina Toniță

Atelierul de scriere creativă readuce cuvântul în starea primară, pură, pentru a-l remodela apoi și a-l încadra în poezie sau în poveste. Cuvântul creează personaje, dar pornește și conflicte, intrigi, la fel cum devine mijloc de comunicare sau declanșator de stare. În Atelierul de scriere creativă adunăm idei în jurul cărora imaginația și spontaneitatea nu vor avea granițe. Vorbim despre eroi și antieroi, despre povești cu sau fără regizor, despre modurile în care poți citi sau scrie un text.

ÎNSCRIE-TE AICI (sau în formularul din josul paginii)

Muzeograf și jurnalist. Ca muzeograf am lucrat vreme de cinci ani la Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu – Memorialul Ipoteşti, iar de peste 16 ani îmi găsesc rostul în presa scrisă (de la corector la redactor-șef și apoi editor). Am publicat cărți (poezie, reportaj, roman), dar cel mai frumos text rămâne cel care nu s-a lăsat încă scris.

Premii la concursuri literare, o carte premiată de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacău.

Voluntariatul m-a purtat în preajma copiilor și a persoanelor vulnerabile și a fost deopotrivă prilej de a experimenta și de a cunoaște. Am făcut parte din juriile unor competiții literare, am coordonat un cenaclu dedicat elevilor.

Cred că tărie că, indiferent de tehnologii, de răsturnări sau deturnări de sensuri, Cuvântul va fi întotdeauna temelie și identitate.

Locația: Liceul Cantemir, Darabani