CAUTĂ

Teatru: „Hei, tu, vecine! - Asociația Frilensăr

Data: Duminică, 29 August | Categorie: Teatru
Teatru: „Hei, tu, vecine! - Asociația Frilensăr

„Hei, tu, vecine!” este un spectacol de teatru muzical creat colectiv de către o serie de adolescenți din Târgu Neamț, în cadrul programului cultural “Viitorul continuu” derulat de Asociația Frilensăr.ro. Realizat printr-un proces de lucru constând în ateliere, discuții, împrietenire cu propria voce, lecturi și mult experiment, explorând tema viitorului într-un oraș mic din România, “Hei, tu, vecine” proiectează muzical o parte din gândurile și emoțiile adolescentelor și adolescenților din Târgu Neamț cu privire la ce va urma pornind de la ceea ce avem deja.

“Știi că dacă ar fi să fie, N-ar mai fi o melodie”

Nu-i așa? Dacă ar fi fost să fie, n-ar mai fi așa cum e. Ca să fim mai explicite și să fie și Colea mai explicit , ne referim, în primul rând, la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru și la situațiile din ziua de azi: oamenii care judecă orice în exces, bullying, rasism, pierderea umanității, alergarea dupa bani, cursa pentru jobul perfect, bârfa la orice colț al orașului ș.a.m.d. Așadar, dacă toate astea nu ar fi fost și am fi trăit într-o lume perfectă cu fundal roz, nu ne-am mai fi pus un milion de întrebări și nu am mai fi avut această dorință de a schimba ceva. Noi credem că, până la urmă, imperfecțiunea societății a adus și ceva bun printre noi.

Uneori ne crapă curiozitatea. E epuizant rău să te tot întrebi unde o să fii, ce o să fii și cum..

De-a lungul discuțiilor noastre cu propoziții lungi despre trecut, prezent și viitor, am pus la cale un... Spectacol din viitor în care ne zicem oful, dar nu plângând și suspinând, ci mai mult bucurându-ne. E ceva cu #hiphipura. Și atenție! Asta nu e doar despre adolescenți, e despre toți cei care își pun întrebări. noi ne vom întreba încă o dată,

Alexandra Țugui, Bianca Simion, Colea Nemerenco, Mara Tarhon, Miru Manole, Mișa Maftei, Raluca Chiper, Tatiana Roșu

cu puțin ajutor de la: Jo Brăilescu, Ovidiu Cosovanu, Daniel Chirilă

Locația: Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare