CAUTĂ

Melting Dice

Sâmbătă, 28 August, orele 20:45 - 22:00 la Poiana Teioasa

Bogdan Cotîrță (voce, chitară) |  Adolf Vegh (bass) |  Sorin Ghiniță (tobe)

Videoclipuri:

Inert - 2016 | Nu călcați pe soare - 2017 | O să fie bine - 2019

Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.

În 2017 trupa a lansat albumul de debut ”Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare. Materialul contine zece piese, compozitii proprii ale trupei, compuse in perioada 2014 - 2016. Inregstrarile s-au facut in studioul propriu, iar partea de mix, master si productie s-a realizat la Firstline Studio in Italia, producator fiind Alex Marton, cel care semneaza si productia discurilor Robin and the Backstabbers. Firul rosu care leaga cele zece piese de pe album este dat de lupta interna dintre pasiune si ratiune. Versurile vorbesc despre experientele traite pana la acest moment de catre cei patru membri, dar si despre cele mai simple lucruri pe care le vad in jur si ii inspira, indiferent ca este vorba despre un tata si o fiica ce mananaca impreuna o inghetata sau despre un bunic ce mestereste la prima lui masina in fata blocului.

Cel de-al doilea material de studio, EP-ul „Mat deschis” a fost lansat la sfârșitul anului 2020 și este un material muzical de tranziție între sound-ul de pe primul album și cel la care se lucrează în prezent, între componența inițială a trupei și formula de azi, un material necesar în procesul de maturizare al formației.

Albumele „Cord Cablu Creier” și ”Mat deschis” sunt disponibile in format digital pe toate platformele online de muzica si in format fizic la concerte.

Facebook | SoundCloud | Instagram

Locația: Poiana Teioasa