CAUTĂ

Tururile Nordului

Tururile Nordului

La Zilele Nordului pornim în fiecare zi în tururi ghidate pentru a descoperi Moldova neștiută. În 2018 revedem Siretul, veche capitală a Moldovei, petrecem o zi pe plaja Mării Nordului, lângă locul nașterii lui Luchian, și petrecem o zi în Orașul Domnițelor, Botoșaniul surprinzător de frumos.

Pentru fiecare tur (cu excepția Târgului Darabanilor) se plătește o taxă modică de 10 lei. Pentru a-ți rezerva loc în Tururile Nordului, completează formularul de aici.

 

Siret: Vechea Capitală

Data și ora: 31 august, 9:00-18:00

Poposim la Siret, cea de-a doua capitală istorică a Țării Moldovei, asociată cu numele lui Petru Mușat, cu apariția catolicismului în regiune și cu dezvoltarea educației în zonă. Urcăm apoi în timp prin epoca austriacă a Siretului și ajungem până în zilele noastre, la umbra Arborelui pagodelor, un Ginkgo biloba secular, cunoscut drept copacul împlinirii tuturor dorințelor. O ciorbă rădăuțeană și înapoi la Darabani.

 

 

Luchian și Marea Nordului

Data și ora: 1 septembrie, 9:00-18:00 

Înființat în secolul al XV-lea, târgul Ștefăneștilor l-a dat României și lumii pe Ștefan Luchian. Mergem să-i vedem locurile natale și muzeul memorial, apoi dăm o fugă până la Marea Nordului, să ne întindem la soare înainte să se ducă vara de tot. După ce mâncăm, oprim pentru un selfie la barajul de la Stânca-Costești, al treilea cel mai mare din Europa.

 

 

Orașul Domnițelor

Data și ora: 2 septembrie, 9:00-18:00

Descoperim împreună Botoșanii de odinioară, aflați timp de câteva secole în grija Doamnelor domnitorilor Moldovei. Traversăm Centrul Vechi pe deasupra catacombelor și cuptoarelor medievale, în căutarea vechilor hanuri ale orașului. Luăm urmele marilor personalități botoșănene: Eminescu, Iorga, Luchian, Enescu. Luăm împreună prânzul și ne întoarcem unii la Darabani pentru ultima seară de festival, alții direct acasă, plecând din autogara sau gara din Botoșani.

 

 

Târgul Darabanilor

Data și ora: 2 septembrie, 16:00-19:00

Turul Darabanilor este adresat turiștilor și localnicilor interesați să descopere orașul și festivalul. Plimbarea ghidată durează trei ore, se face pe jos și conectează obiectivele turistice și istorice locale. În tur suntem însoțiți de ghizi locali și de voluntari ZN.

Locația: Nord