CAUTĂ

Tururile Nordului

Tururile Nordului

La Zilele Nordului pornim în fiecare an în tururi ghidate pentru a descoperi Moldova și Nordul neștiut. De la cel mai nordic punct al României și Delta Prutului la Cernăuții lui Eminescu și locul nașterii lui Grigore Vieru, facem plimbări în trei țări (România, Republica Moldova și Ucraina), în locuri încărcate de cultură și de spirit românesc.

Tururile Nordului sunt menite a vă arăta poveștile Nordului și a vă invita să explorați și partea aceasta de țară și de graniță, în care cultura e încă vie, iar energia încă puternică.

Anunțăm în curând traseele pe care le-am pregătit pentru anul acesta.

Până atunci, iată pe unde ne-am plimbat la edițiile anterioare ale Zilelor Nordului:

Codrii lui Eminescu

Am mers pe urmele adolescentului Eminescu, vizitând codrii de aramă, lacul codrilor albastru și Ipoteștiul, satul copilăriei sale.


Malurile Prutului

Pornind pe malul vestic al Prutului, am vizitat casa Sfântului Ioan Iacob Hozevitul de la Horodiștea; trecând apoi râul, am mers la Casa Memorială Grigore Vieru și am făcut un picnic la Meandrul de la Pererîta.


Povești cu meșteșug

În satul Hilișeu Crișan, în curtea bisericii-unicat, catolică pe dinafară și ortodoxă pe dinăuntru, sătenii ne-au primit cu joc popular și masă îmbelșugată.


Mica Vienă

Am vizitat Cernăuțiul lui Aron Pumnul și al tânărului Eminescu, admirând centrul vechi, Universitatea, casa Aron Pumnul, bulevardul Olga Kobyleanskaia.


În 2017 pornim într-o nouă călătorie prin Nord. Țineți aproape. 

Locația: Darabani